Ο εισαγγελέας που είναι αρμόδιος για την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν θα ζητήσει την Τρίτη από το δικαστή να παύσει κάθε δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η ταμπλόιντ εφημερίδα "Νιού Γιόρκ Ποστ". Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον εισαγγελέα Σάιρους Βανς, η "Νιού Γιόρκ Ποστ" αναφέρει πως ο τελευταίος ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για άρση των κατηγοριών και διευκρινίζει πως τέτοιες προτάσεις από την εισαγγελία γίνονται εν γένει αμέσως δεκτές από τους δικαστές.

Αν αυτό συμβεί, ο Ντομινίκ Στρος-Καν μπορεί να είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Γαλλία αμέσως.

Σύμφωνα με τη "Νιού Γιόρκ Ποστ", ο εισαγγελέας θα αναφέρει στην πρότασή του πως οι κατηγορίες εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, ο οποίος κατηγορείται από μια καμαριέρα ότι την υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα στις 14 Μαΐου στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, δεν είναι δυνατό να αποδειχθούν "πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας".

Στην πρόταση αυτή, ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς θα αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες της έρευνας που διεξάγεται εδώ και τέσσερις μήνες και μπορεί να προκύψουν νέα στοιχεία, τα οποία να θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της καμαριέρας, της Ναφισάτου Ντιάλο.

Χθες Σάββατο ο Κένεθ Τόμσον, ο δικηγόρος της καμαριέρας, δήλωσε στους "Νιού Γιόρκ Τάιμς" ότι περιμένει πως θα παύσουν οι διώξεις σε βάρος του Στρος-Καν.
TAGS