current views are: 6

6 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση14:52

Τα γήπεδα του Μουντιάλ 2018 θα μεταβιβασθούν στις περιφέρειες

Οι νέοι διαχειριστές των γηπέδων απαλλάσσονται από τον έγγειο φόρο και τον φόρο ακίνητης περιουσίας

Δημοσίευση 14:52’

Οι νέοι διαχειριστές των γηπέδων απαλλάσσονται από τον έγγειο φόρο και τον φόρο ακίνητης περιουσίας

Ιδιοκτησία των περιφερειών, θα αποτελούν πλέον τα γήπεδα, που κατασκευάστηκαν σε επτά πόλεις της Ρωσίας για τις ανάγκες του Παγκόσμιου Κυπέλου ποδοσφαίρου που διεξήχθη εφέτος στην Ρωσία. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης, μια τέτοια διάταξη υπάρχει στη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ και αφορά τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Mundial-2018.

Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση ότι οι νέοι διαχειριστές των γηπέδων απαλλάσσονται από τον έγγειο φόρο και τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

Τα επτά γήπεδα που μεταβιβάζονται στις περιφέρειες είναι τα γήπεδα στις πόλεις Βόλγκογκραντ, Εκατερίνεμπουργκ, Καλίνινγκραντ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Ροστόφ επι του Ντόν, Σαμάρα , Σαράνσκ. Στην σχετική κυβερνητική απόφαση αναφέρεται επίσης ότι τα γήπεδα «Λουζνικί», «Αγία Πετρούπολη», Καζάν Αρένα» και «Φίστ» βρίσκονται ήδη στην δικαιοδοσία των περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ το γήπεδο της «Σπαρτάκ» είναι ιδιωτικής χρήσεως γήπεδο.

Επίσης, παράλληλα με τη μελλοντική αξιοποίηση των γηπέδων για αθλητικές διοργανώσεις, προβλέπεται σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση η δημιουργία παιδικών ακαδημιών ποδοσφαίρου, που θα προσφέρουν την δυνατότητα να αυξηθεί κατά 1,5 φορά ο αριθμός των παιδιών από την ηλικία των έξι ετών που θα ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα