ΔΙΕΘΝΗ

Σιάτλ: Άνδρας με αυτοκτονικές τάσεις έκλεψε αεροσκάφος – Συνετρίβη σε νησί

Δημοσίευση 11 Αυγούστου 2018, 08:14 / Ανανεώθηκε 11 Αυγούστου 2018, 09:13
Σιάτλ: Άνδρας με αυτοκτονικές τάσεις έκλεψε αεροσκάφος – Συνετρίβη σε νησί
Photo: EPA
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν πρόκειται για τρομοκρατικό περιστατικό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές στο διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ, όταν ένα αεροσκάφος απογειώθηκε χωρίς άδεια.

Πρόκειται για αεροσκάφος της Alaska Airlines, ένα Horizon Air Q400, στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες και το οποίο σύμφωνα με το abcnews κλάπηκε από υπάλληλο εδάφους από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σιάτλ-Τακόμα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή με εντολή του Κέντρου Βορειοαμερικανικής Αεροπορικής Διοίκησης σηκώθηκαν δύο μαχητικά αεροσκάφη F-15 για να δουν τι συνέβη.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στο νησί Ketron, νοτιοδυτικά της Tacoma , σε μία περιοχή με ελάχιστα σπίτια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στη συντριβή του αεροσκάφους δεν είχαν εμπλοκή τα δύο F-15 ενώ σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα Sheriff County του Pierce: «Προκαταρκτικές πληροφορίες είναι ότι ένας μηχανικός από άγνωστη αεροπορική εταιρεία έκλεψε αεροπλάνο. Είτε επειδή έκανε ακροβατικά ή είτε επειδή δεν είχε πτητικές δεξιότητες (το αεροσκάφος)  συνετρίβη.».

Σε νεότερη ανάρτηση του Pierce Co Sheriff διευκρινίζεται: «Δεν πρόκειται για τρομοκρατικό περιστατικό. Οι πληροφορίες είναι επιβεβαιωμένες. Πρόκειται για έναν άνδρα που αυτοκτόνησε. Δεν εμπλέκονται άλλοι».

 Η Alaska Airlines έκανε ένα tweet σχετικά με ένα περιστατικό που αφορούσε μια «μη εξουσιοδοτημένη απογείωση ενός Horizon Air Q400», εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν επιβάτες στο αεροπλάνο.

Πηγή βίντεο: seattletimes.com