ΔΙΕΘΝΗ

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας για τα F-35

Δημοσίευση 15 Αυγούστου 2018, 13:35 / Ανανεώθηκε 15 Αυγούστου 2018, 14:37
Εκπρόσωπος Ερντογάν: Θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας για τα F-35
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ΗΠΑ να σταματήσουν να επηρεάζουν την τουρκική Δικαιοσύνη

Τα δικαιώματά της, εάν δεν παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Άγκυρα, θα ασκήσει η Τουρκία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως η τουρκική λίρα θα συνεχίσει να ανακάμπτει, μετά το ανοδικό ράλι των δύο τελευταίων ημερών.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου δήλωσε πως αναμένει ότι τα προβλήματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιλυθούν, όμως όπως συμπλήρωσε, η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες να επηρεάσει την τουρκική δικαιοσύνη.

Είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εφόσον οι τελευταίες επιδείξουν εποικοδομητική στάση για την επίλυση της διπλωματικής διένεξης.

Ο κ. Καλίν ανέφερε πως δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών, Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ.

Επέμεινε, δε, ότι η Τουρκία είναι θετική σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή εμπορικών συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα, προκειμένου να διαφύγει από την πίεση του δολαρίου.

Το πρωί, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι αυξάνει κατακόρυφα τους δασμούς σε αρκετά αμερικανικά αγαθά, μεταξύ των οποίων αυτοκίνητα, αλκοολούχα ποτά και καπνικά προϊόντα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε νέο αίτημα για απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ