current views are: 2

16 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση13:15

«Ενίσχυση οικονομικών σχέσεων» φέρεται να έταξε ο Μακρόν στον Ερντογάν

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία

Δημοσίευση 13:15’

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία

Οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Γαλλίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Εμανουέλ Μακρόν είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία υπογράμμισαν «πόσο σημαντικό είναι να ενισχυθούν» οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, ανέφερε η τουρκική προεδρία, καθώς η Άγκυρα διέρχεται διπλωματική κρίση με την Ουάσινγκτον.

«Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν πόσο σημαντικό είναι να ενισχυθούν οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις και οι αμοιβαίες επενδύσεις ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία», δήλωσε πηγή της τουρκικής προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών θα συναντηθούν σύντομα και ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως η οικονομική σταθερότητα της Τουρκίας είναι σημαντική για τη Γαλλία, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Το τηλεφώνημα έρχεται εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Τουρκία, στην οποία έπαιξαν ρόλο οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ απαιτώντας την απελευθέρωση του Αμερικανού κληρικού Μπράνσον που κρατείται στην Τουρκία ως γκιουλενιστής.

Ο Ερντογάν απάντησε με διπλασιασμό των δασμών σε αμερικανικά προϊόντα, και αναλυτές εκτιμούν ότι αναζητά στήριξη στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters/AFP


σχετικα αρθρα