Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης ζήτησαν σήμερα από τον αρμόδιο δικαστή να αποσύρει τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο της εισαγγελίας του Μανχάταν.

Σύσταση για να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατατέθηκε στη γραμματεία του δικαστηρίου.

Στο μεταξύ, η Ναφισάτου Ντιαλό, η καμαριέρα η οποία έχει προσφύγει κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση, συναντήθηκε σήμερα για περίπου δέκα λεπτά με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, λίγο πριν αυτός ζητήσει να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ο δικηγόρος της Ντιαλό Κένεθ Τόμσον, ο οποίος τη συνόδευε, κατήγγειλε άρνηση απονομής δικαιοσύνης σε σύντομες δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή της με τον εισαγγελέα.

"Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς αρνείται το δικαίωμα στη δικαιοσύνη μιας γυναίκας που είναι θύμα βιασμού", δήλωσε ο Τόμσον.

"Δεν γύρισε απλώς την πλάτη σε ένα αθώο θύμα, αλλά και στις ιατρικές αποδείξεις", προσέθεσε.

"Αν ο εισαγγελέας του Μανχάταν, ο οποίος έχει διοριστεί για να προστατεύει τις μητέρες, τις κόρες, τις αδελφές, τις γυναίκες και τους συγγενείς μας δεν αναλαμβάνει την υπεράσπισή τους όταν βιάζονται ή είναι θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, τότε ποιός θα το κάνει;", προσέθεσε.

Λίγα λεπτά μετά τη συνάντησή του με την Ντιαλό, ο εισαγγελέας του Μανχάταν κατέθεσε σύσταση στη γραμματεία του δικαστηρίου με την οποία ζητεί να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν εκφράζει την "ευγνωμοσύνη" του προς τον εισαγγελέα του Μανχάταν Σάιρους Βανς, ο οποίος ζήτησε να αποσυρθούν οι κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα που τον βαρύνουν, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Την ευγνωμοσύνη του εκφράζει ο Στρος Καν

κ. Στρος-Καν και η οικογένειά του εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς το γραφείο του εισαγγελέα επειδή έλαβε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες μας και κατέληξε εκουσίως στο ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να πάει πιο μακριά", αναφέρουν οι δικηγόροι του Στρος-Καν σε ανακοίνωσή τους.

Οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι ο εισαγγελέας που είχε επιφορτιστεί με την υπόθεση του Στρος-Καν ζήτησε από τον αρμόδιο δικαστή να αποσύρει τις κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα που βαρύνουν τον πελάτη τους.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, ο εισαγγελέας εισηγείται στον αρμόδιο δικαστή ότι δεν στοιχειοθετείται υπόθεση.