current views are: 11

22 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση12:55

Ο Τραμπ, το Twitter και η Μελάνια

Η πρώτη κυρία μιλάει για τις παγίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο σύζυγός της επιτίθεται μέσω twitter στον πρώην επικεφαλής της CIA.

Δημοσίευση 12:55’

Η πρώτη κυρία μιλάει για τις παγίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο σύζυγός της επιτίθεται μέσω twitter στον πρώην επικεφαλής της CIA.

Η Μελάνια Τραμπ προειδοποιεί για την καταστροφική δύναμη των κοινωνικών δικτύων, την ίδια μέρα που ο σύζυγός της καταφεύγει στο αγαπημένο του Twitter για να επιτεθεί στον Τζον Μπρέναν, αποκαλώντας τον «χειρότερο διευθυντή της CIA στην ιστορία της χώρας» και πολιτικό «απατεωνίσκο».

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ μιλούσε εκείνη την ώρα σε ομοσπονδιακό συνέδριο για το διαδικτυακό εκφοβισμό, κοινώς cyberbullying, στο Μέριλαντ.

Στον εναρκτήριο λόγο της στη διάσκεψη κορυφής των Ομοσπονδιακών Εταίρων για την Καταπολέμηση του Εκφοβισμού, η Μελάνια δήλωσε: «Ας το αποδεχτούμε. Τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα τα οφέλη και τις  παγίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από κάποιους ενήλικες».

«Στην σημερινή παγκόσμια κοινωνία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αναπόφευκτο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών μας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς θετικούς τρόπους, μπορεί όμως να αποδειχτούν καταστροφικά και βλαβερά όταν χρησιμοποιούνται λανθασμένα».

Τα σχόλια της γίνονται την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να ξεσπάει κατά των αντιπάλων του στο Twitter, γράφοντας ότι ο Ρόμπερτ Μιούλερ, ο επικεφαλής της έρευνας για ρωσική ανάμειξη στις εκλογές, ατιμάστηκε και δυσφημίστηκε.

Η Μελάνια Τραμπ δεν αναφέρεται, πάντως, άμεσα στον πρόεδρο και στην επιθετική χρήση του Twitter, όπου επιτιμά και χλευάζει τους εχθρούς του.

Μιλάει στο κοινό της συνόδου στο Ρόκβιλ για τον ενθουσιασμό που της προκάλεσε μια ομάδα μαθητών, που συμμετείχε στο συνέδριο της Microsoft για το ψηφιακό καλό. Δηλώνει ότι «την ενέπνευσε η ειλικρινής αφοσίωσή τους στη μείωση του εκφοβισμού μεταξύ συνομηλίκων μέσω της ευγένειας και της ανοικτής επικοινωνίας».

«Ακούγοντας τις ιδέες και τις ανησυχίες των παιδιών, πιστεύω ότι οι ενήλικες θα είναι πιο ικανοί να τα βοηθήσουν να διαχειριστούν αυτό το συχνά δύσκολο ζήτημα.»

Η εμφάνιση της πρώτης κυρίας έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας της να βοηθήσει τα παιδιά να «γίνουν τα καλύτερα», η οποία δίνει επίσης έμφαση γενικά στην ευημερία τους και στον εθισμό στα οπιούχα.

Οι δηλώσεις της αυτές έρχονται έπειτα από το περιστατικό του επαίνου της στον αστέρα του ΝΒΑ Λε Μπρον Τζέιμς, αφότου ο σύζυγός της τον είχε προσβάλει.

Τον Ιούνιο, η εκπρόσωπος της Μελάνια Τραμπ δήλωσε ότι η πρώτη κυρία «σιχαίνεται να βλέπει παιδιά να χωρίζονται από τις οικογένειές τους», σε μια σπάνια δημόσια δήλωση που φάνηκε αρχικά να έρχεται σε αντιπαράθεση με την πολιτική του συζύγου της να χωρίζει παιδιά από τους γονείς τους στα σύνορα του Μεξικό. Η Στέφανι Γκρίσαμ δήλωσε για την πρώτη κυρία ότι πιστεύει στην τήρηση όλων των νόμων από τη χώρα, αλλά και στη διακυβέρνηση της με συναίσθημα.

Η στάση της Μελάνια είναι σίγουρα αινιγματική, αφού μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για απόπειρα της να υποσκάψει σιωπηρά την πολιτική της οικογένειάς της ή για μια καλοστημένη στρατηγική υποκρισίας.

Πηγή: Guardian


σχετικα αρθρα