Η υπόθεση σε βάρος του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού τέθηκε στο αρχείο σήμερα από τον αρμόδιο δικαστή στη Νέα Υόρκη.
Ο αμερικανός Δικαστής Μάικλ Όμπους αποφάσισε να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλικά εγκλήματα, μετά από αίτηση του εισαγγελέα, ο οποίος αποκάλυψε ψεύδη στις κατηγορίες της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη.

Ο Στρος-Καν είναι ελεύθερος και θα μπορεί να επιστρέψει στη Γαλλία, καθώς οι εισαγγελείς ζήτησαν να απορριφθεί η δίωξη λόγω της έλλειψης αξιοπιστίας της ενάγουσας.

Μάλιστα, θα μπορέσει να ανακτήσει  την Τετάρτη το διαβατήριό σύμφωνα με το δικηγόρο του.
"Είναι απολύτως ελεύθερος", πρόσθεσε, ενώ ο DSK δήλωσε λίγο μετά την αποχώρηση του από το δικαστήριο, ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στη Γαλλία.

Ενώ ο δικαστής έχει την δυνατότητα να κρατήσει ανοικτή την υπόθεση, ειδικοί εκτιμούν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να απορρίψει το αίτημα των εισαγγελέων να απορριφθεί η υπόθεση.Η δήλωση του Στος Καν:

"Αυτοί οι τελευταίοι δυόμισι μήνες ήταν ένας εφιάλτης για μένα και την οικογένειά μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν πιστέψει στην αθωότητά μου, και τις χιλιάδες των ανθρώπων που μας εξέφρασαν την υποστήριξή τους προσωπικά και γραπτώς. Είμαι βαθιά ευγνώμων στη σύζυγο και την οικογένειά μου που πέρασαν αυτή τη δοκιμασία μαζί μου".

"Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την εκτίμησή μας στον δικαστή Όμπους και τους συνεργάτες του, και ιδιαίτερα σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό το δικαστήριο που έκανε μια τέτοια προσπάθεια να προστατεύσει τη σύζυγό μου και εμένα κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ".

"Τέλος, είμαστε προφανώς ικανοποιημένοι που ο περιφερειακός Εισαγγελέας συμφώνησε με τους δικηγόρους μου ότι αυτή η υπόθεση έπρεπε να απορριφθεί. Εκτιμούμε τον επαγγελματισμό του και εκείνο των ανθρώπων που εμπλέκονται στην εν λόγω απόφαση".

"Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο για το θέμα αυτό και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να επανέλθουμε σε μια πιο φυσιολογική ζωή".