Με το κεφάλαιο για τη διακυβέρνηση και το διαμοιρασμό των εξουσιών συνέχισαν τη συζήτηση και κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.
Σε δηλώσεις της, μετά το τέλος της συνάντησης - τέταρτης κατά σειρά στο πλαίσιο των εντατικών απ' ευθείας συνομιλιών - η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ, ανέφερε ότι οι σύμβουλοι των δύο ηγετών θα συνεχίσουν τη συζήτηση του εν λόγω κεφαλαίου σε συνάντηση που θα έχουν αύριο.

Η κα Μπάτενχαϊμ ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν ξανά την Παρασκευή 26 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, "για να συζητήσουν τα υπόλοιπα κεφάλαια".

Ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι ο πιο σημαντικός λόγος που δεν μπορεί να επιτευχθεί μια λύση είναι "η στάση της ε/κ πλευράς να γυρίσουμε στην προ του 1974 κατάσταση".

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο κ. Ερογλου είπε ότι η επιστροφή στις συνθήκες πριν από το 1974 δεν είναι δυνατή και αυτό, πρόσθεσε, το λέει συχνά στον κ. Χριστόφια.

''Παρά τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει ακόμα στην επιστροφή των περιουσιών που έμειναν στο βορρά, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό'', ανέφερε.

Στην απόφαση του ΕΔΑΔ για την υπόθεση Δημόπουλος, λέχθηκε ότι «για να ξεπεράσετε μια αναταραχή, δεν μπορεί να δημιουργήσετε μια άλλη και δεν μπορούν να παραγραφούν τα 35 χρόνια που πέρασαν», πρόσθεσε.

Ο κ. Ερογλου υποστήριξε και πάλι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά παίζει με το χρόνο και επανέλαβε την άποψή του για χρονοδιάγραμμα.

''Η ε/κ πλευρά προσπάθησε ακόμα να αναιρέσει κάποια από τα θέματα, τα οποία είχε αποδεχθεί και αυτό αποτελεί εμπόδιο στη θέση μας ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα'', δήλωσε.