Σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών έγινε αισθητός στις 20.50 ώρα Ελλάδας στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον, όπου το Πεντάγωνο εκκενώθηκε, έγινε γνωστό από αξιόπιστες πηγές.
Στην Ουάσιγκτον, ο σεισμός "ταρακούνησε" τα κτίρια για αρκετά δευτερόλεπτα, σημείωσαν οι ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε ότι ήταν ένας σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών. Ένας σεισμός θεωρείται "ισχυρός" από τους 6 βαθμούς.

Ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός, το υψηλότερο κτίριο της Ουάσινγκτον, υπέστη ζημιές από τον σεισμό, καθώς τρεις διακοσμητικοί πυργίσκοι του κεντρικού πύργου (καμπαναριό) του κτιρίου αποκολλήθηκαν, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

 Ρίτσαρντ Ουάινμπεργκ, διευθυντής επικοινωνίας στον Επισκοπικό καθεδρικό ναό, είπε ότι ένας τέταρτος πυργίσκος έχει πάρει κλίση και μπορεί επίσης να καταρρεύσει. Ο κεντρικός πύργος του κτιρίου, που έχει ύψος 30 ορόφων, υπέστη επίσης μικρές ζημιές στην δομή του. Άλλες ζημιές που αναφέρθηκαν από το σεισμό σημειώθηκαν στην πρεσβεία του Ισημερινού, σύμφωνα με ηχογραφημένο μήνυμα από την πυροσβεστική υπηρεσία και την αρμόδια υπηρεσία EMS.

Προσωρινές καθυστερήσεις στις πτήσεις

Οι πτήσεις από τα αεροδρόμια Τζον Φ. Κένεντι και Νιούαρκ, στην περιοχή της Νέας Υόρκης, επαναλήφθηκαν σήμερα μετά την καθυστέρηση που προκλήθηκε λόγω του σεισμού που έπληξε Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, δήλωσε εκπρόσωπος της Αρχής του λιμένος της Νέας Υόρκη και του Νιου Τζέρσεϊ.

Οι αρχές καθυστέρησαν προσωρινά τις πτήσεις, για να επιθεωρήσουν τους διαδρόμους και τους πύργους ελέγχου, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.