current views are: 10

31 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση05:31

Ερντογάν: Δυναμώνουμε την παρουσία μας από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο

«Σε έναν με δύο μήνες θα ανακάμψει η τουρκική οικονομία»

Δημοσίευση 05:31’

«Σε έναν με δύο μήνες θα ανακάμψει η τουρκική οικονομία»

Την ώρα που η οικονομία της χώρας του συρρικνώνεται ο Ταγίπ Ερντογάν «επενδύει» από τη μία στις εθνικές κορώνες προς τους ψηφοφόρους του και από την άλλη στις σχέσεις του με την Ευρώπη, δεδομένης της ρήξης του με τις ΗΠΑ.

«Από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο, σε όλες τις περιοχές με προβλήματα που ενδιαφέρουν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας ακολουθούμε μια ενεργητική πολιτική και δυναμώνουμε την παρουσία μας στην περιοχή», δήλωσε ενώπιον υποστηρικτών του ο Τούρκος πρόεδρος, κάνοντας αναφορά σε παράλληλες «δράσεις» της Άγκυρας: «Εμείς την παρουσία μας σε περιοχή δεν την εννοούμε ως στρατιωτική παρουσία, είμαστε και σε άλλες δράσεις που θα ανυψώσουν το όνομα της χώρας μας», είπε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη.

Αναφερόμενος στην πορεία της τουρκικής οικονομίας, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι έχει τη στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ και πως σε έναν με δύο μήνες η χώρα του θα ανακάμψει: «Η Μέρκελ με κάλεσε η ίδια άμεσα και έδειξε έμπρακτα τη στήριξή της. Μου είπε αν θέλετε να σας στείλω τώρα τον υπουργό μου. Οι πρωθυπουργοί ευρωπαϊκών χωρών έκαναν δηλώσεις υπέρ μας και άλλοι έστειλαν ειδικούς συμβούλους τους», τονίζοντας πως ο ίδιος θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην χάσει αυτόν τον ευρωπαϊκό «σύμμαχο»: «Η στήριξή τους αυτή ήταν σημαντική και εμείς θα κάνουμε όσα είναι απαραίτητα για να συνεχιστεί αυτή η σχέση».


σχετικα αρθρα