current views are: 4

3 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση19:22

Τσαβούσογλου: Το φθινόπωρο ξεκινάμε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Τόνισε ότι η Τουρκία έχει οικονομική ζώνη στην ανατολική μεσόγειο.

Δημοσίευση 19:22’
Τσαβούσογλου

Τόνισε ότι η Τουρκία έχει οικονομική ζώνη στην ανατολική μεσόγειο.

Την έναρξη γεωτρήσεων στη Μεσόγειο προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς όπως δήλωσε χώρα έχει ήδη αγοράσει πλατφόρμα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ο Τσαβούσολγου επεσήμανε ότι η χώρα του έχει εμποδίσει γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Τώρα έχουμε πλατφόρμα και μπορούμε να ξεκινήσουμε τις γεωτρήσεις»,  είπε ο Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει συζητήσει το ζήτημα με τις εταιρείες γεωτρήσεων και την Ελλάδα. Στο σημείο εκείνο ανέφερε ακόμη ότι θα συναντηθεί αύριο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά στη Σμύρνη, με τον οποίο θα συζητήσουν για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με το Anadolu ο Τσαβούσογλου τόνισε η Τουρκία έχει λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει «τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα» του ψευδοκράτους, ενώ πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία έχει οικονομική ζώνη στην ανατολική μεσόγειο.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στις πηγές γύρω από την περιοχή.


σχετικα αρθρα