Για τα σπίτια τους ανησυχούν ακόμη οι κάτοικοι της Ουάσινγκτον εξαιτίας του εξαιρετικά σπάνιου σεισμού που ταρακούνησε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ την Τρίτη. Η αναστάστωση που προκάλεσε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ στους -μη συνηθισμένους σε τέτοια φαινόμενα- κατοίκους ήταν τελικά μεγαλύτερη από τις σχετικά περιορισμένες ζημιές σε κτίρια της πόλης.

Αμέσως μετά το σεισμό, εκκενώθηκαν το Πεντάγωνο, ο Λευκός Οίκος και τα κτίρια στο Καπιτώλιο. Χαρακτηριστική τόσο της ταραχής όσο και του πόσο ασυνήθιστος ήταν ο σεισμός για την περιοχή, είναι η δήλωση της υπαλλήλου της αμερικανικής Γερουσίας Γουέντι Όσκαρσον: «Νόμιζα πρώτα πως κάποιες κουνούσε την καρέκλα μου και μετά ότι εξερράγη κάποια βόμβα» είπε -τρίτο σκέφτηκε τον Εγκέλαδο.

Αρκετοί υπάλληλοι άφησαν νωρίτερα τις δουλειές τους για να γυρίσουν σπίτι τους, ενώ προληπτικά έκλεισαν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στην ευρύτερη περιοχή. Πρόβλημα σημειώθηκε επίσης και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, λόγω της συμφόρησης.

Ανάμεσα στις ζημιές που προκλήθηκαν είναι και ρωγμή που εντοπίστηκε στο Μνημείο του Ουάσινγκτον, τον πανύψηλο οβελισκό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Εξαιτίας της ρωγμής στον οβελίσκο, ύψους 555 ποδιών (περίπου 170 μέτρα) προς τιμή του προέδρου των ΗΠΑ Τζ.Ουάσινγκτον, το μνημείο θα μείνει επ' αόριστον κλειστό, αναφέρει το Reuters.Πηγή: In.gr