current views are: 3

13 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση07:11

Αυτό είναι το νέο «ιπτάμενο παλάτι» που κόστισε 400 εκατ. δολάρια στον Ερντογάν

Πηγές από την τουρκική προεδρία αναφέρουν πως το αεροσκάφος είναι δώρο από τον Σεϊχη του Κατάρ.

Δημοσίευση 07:11’

Πηγές από την τουρκική προεδρία αναφέρουν πως το αεροσκάφος είναι δώρο από τον Σεϊχη του Κατάρ.

Μπορεί η τουρκική οικονομία να καταρρέει από τις πιέσεις που δέχεται η τουρκική λίρα ωστόσο αυτό δεν δείχνει να συγκινεί τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ahvalnews πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκτησε από το Κατάρ ένα αεροσκάφος 747-8 σε έκδοση  VIP. Το αεροσκάφος  έφτασε στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Τετάρτης.
 

πηγή φωτογραφίας: ahvalnews3.com

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον  Gamze Taşçıer, βουλευτή του  αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), να χαρακτηρίζει  το αεροσκάφος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, με ένα «Ιπτάμενο παλάτι».

«Το προεδρικό μέγαρο καλεί τους πολίτες  της Τουρκίας να σφίξουν το ζωνάρι για να σώσουν τη χώρα και την ίδια ώρα δεν εγκαταλείπουν την  πολυτέλεια και την φαντασία», δήλωσε ο βουλευτής.

Στο πολυτελές τζετ υπάρχουν επτά υπνοδωμάτια, δύο μεγάλα σαλόνια, αίθουσες συσκέψεων, ακόμη κι ένα μικρό νοσοκομείο.

Το αεροσκάφος διέθετε 463 θέσεις επιβατών αλλά μετά από μετατροπές τώρα έχει 76 θέσεις μόνο για VIP καλεσμένους.

Η τιμή του χωρίς τον εξοπλισμό του είναι 400 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για να γεμίσει καύσιμα το αεροπλάνα χρειάζονται 250 χιλιάδες δολάρια.

Το αεροσκάφος αυτό θα λάβει τη θέση του μεταξύ των έντεκα ακόμα κρατικών  αεροσκαφών σ΄ έναν αεροπορικό  στόλο, ο οποίος διαθέτει επίσης τρία ελικόπτερα.

Ένα από αυτά τα αεριωθούμενα αεροπλάνα, ένα Airbus A340 VIP, ανήκε στο παρελθόν στον Τυνήσιο  Zine El Abidine Ben Ali και αγοράστηκε από την Τουρκία προς 78 εκατομμύρια δολάρια το 2016.

Από την άλλη πηγές από την τουρκική προεδρία αναφέρουν πως το αεροσκάφος το έκανε δώρο ο σεϊχης του Κατάρ για να δείξει την «αγάπη του για τον Ερντογάν και την εμπιστοσύνη του στην Τουρκία».

Φωτογραφίες: airlinehaber.com


σχετικα αρθρα