ΔΙΕΘΝΗ

Υπόθεση Σκριπάλ: Τι θα κάνουν οι Ρώσοι, αν το Λονδίνο ζητήσει τους δύο υπόπτους για ανάκριση

Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2018, 15:08 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2018, 12:49
Υπόθεση Σκριπάλ: Τι θα κάνουν οι Ρώσοι, αν το Λονδίνο ζητήσει τους δύο υπόπτους για ανάκριση
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πόλεμος των δηλώσεων μεταξύ Βρετανίας-Ρωσίας συνεχίζεται μετά τη συνέντευξη των Μποσίροφ-Πετρόφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το να κατηγορείται η Ρωσία για ψέματα μετά τη συνέντευξη των δύο ανδρών που το Λονδίνο κατήγγειλε ως Ρώσους πράκτορες υπεύθυνους για τη δλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στην Αγγλία είναι «παράλογο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Ο Πεσκόφ απαντώντας στο Λονδίνο, που χθες μετά τη συνέντευξη έκανε λόγο για «ψέματα» και «προσβολή της νοημοσύνης», είπε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Το να κατηγορείται η Ρωσία για ψέματα μετά τις δηλώσεις των δύο Ρώσων πολιτών είναι παράλογο. Είναι απλοί πολίτες. Δεν έχουν καμία σχέση με τη ρωσική κυβέρνηση».

Μάλλον δεν είδε τη συνέντευξη ο Πούτιν

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι «δεν είναι πολύ πιθανό» ο Βλαντίμιρ Πούτιν -ο οποίος λίγα μόλις 24ωρα πριν τους είχε καλέσει να βγουν και να μιλήσουν- να παρακολούθησε τη συνέντευξη των Ρουσλάν Μποσίροφ και Αλεξάντρ Πετρόφ.

Οι δυο Ρώσοι που κατηγορούνται από το Λονδίνο ότι είναι πράκτορες της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU), ισχυρίστηκαν στη συνέντευξή τους πως ως απλοί τουρίστες -και συγκεκριμένα για να θαυμάσουν τον Καθεδρικό Ναό της πόλης- βρέθηκαν από σατανική σύμπτωση στο Σάλσμπερι την ημέρα της δηλητηρίασης.

Διαβάστε πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε ενδεχόμενο βρετανικό αίτημα για ανάκριση στο Lawandorder.gr.