current views are: 7

19 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:41

Μεξικό: Περιφερόμενο φορτηγό-ψυγείο με 150 σορούς «έφαγε» αξιωματούχο ιατροδικαστή

«Είμαι ο αποδιοπομπαίος τράγος» δηλώνει ο Λουίς Οκτάβιο Κοτέρο

Δημοσίευση 10:41’

«Είμαι ο αποδιοπομπαίος τράγος» δηλώνει ο Λουίς Οκτάβιο Κοτέρο

Οι μεξικανικές αρχές απέλυσαν αξιωματούχο ιατροδικαστικής υπηρεσίας μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η παρουσία περίπου 150 «ορφανών» σορών σε φορτηγό ψυγείο που περιφερόταν στις πόλεις της Πολιτείας Χαλίσκο, στην οποία τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει με θύματα του πολέμου μεταξύ των αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών. Η εικόνα της νταλίκας κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το lawandorder.gr, οι δολοφονίες στη δυτική αυτή πολιτεία του Μεξικού, όπου έχει την έδρα της μια από τις πιο ισχυρές συμμορίες ναρκωτικών της χώρας, το Καρτέλ της Νέας Γενιάς της Χαλίσκο, έχουν φτάσει φέτος στον αριθμό ρεκόρ των 16.339. 

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές της Χαλίσκο κατηγορήθηκαν για τους χειρισμούς, όταν μια νταλίκα με περίπου 150 σορούς εντοπίστηκε σε αποθήκη στα περίχωρα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Μεξικού, της Γουαδαλαχάρα, προκαλώντας την οργή του δημάρχου της πόλης, ο οποίος δήλωσε ότι είναι παράνομα παρκαρισμένο. Στη συνέχεια η νταλίκα με τις σορούς εντοπίστηκε δίπλα σε σπίτια σε αγρό ακόμη πιο μακριά από την πόλη, όταν οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την έντονη δυσοσμία.

Ο εκπρόσωπος της Χαλίσκο, ο Γκονσάλες Σάντσες, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε τοπικό ραδιοσταθμό ότι ο Λουίς Οκτάβιο Κοτέρο, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Πολιτείας από το 2015, απολύθηκε επειδή δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη φύλαξη των σορών αυτών. Ο Κοτέρο ωστόσο απάντησε μέσω Reuters ότι δεν ευθύνεται η υπηρεσία του για τη φύλαξη των σορών αυτών, τις οποίες δεν έχει αναζητήσει κανείς. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τον έκανε «αποδιοπομπαίο τράγο» στην υπόθεση αυτή και αμφισβήτησε τα πορίσματα της έρευνας που έκανε η κυβέρνηση για την εξαφάνιση τριών φοιτητών νωρίτερα φέτος.

Δείτε όλο το δημοσίευμα στο lawandorder.gr


σχετικα αρθρα