Ομάδα αντικαθεστωτικών που πολιορκεί συγκροτήματα διαμερισμάτων κοντά στο αρχηγείο του Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Λίβυος ηγέτης κρύβεται στα κτίρια αυτά μαζί με κάποιους από τους γιους του. Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρωθυπουργός του καθεστώτος Καντάφι, υποστηρίζει ότι ο πρώην δικτάτορας διέφυγε.
Οι αντικαθεστωτικοί ανταλλάσσουν πυρά με τους στρατιώτες που είναι πιστοί στον Καντάφι, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στα κτίρια αυτά, προσέθεσε η ομάδα αυτή των αντικαθεστωτικών, η οποία δεν διευκρίνισε ωστόσο τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι ο Καντάφι και γιοι του βρίσκονται μέσα σε αυτά.

"Είναι μαζί. Βρίσκονται μέσα σε μια μικρή τρύπα", δήλωσε ο Μουχάμαντ Γκομάα, ένας από τους αντικαθεστωτικούς που μετέχουν στην ομάδα αυτή. "Σήμερα τελειώνουμε. Σήμερα θα το τελειώσουμε αυτό", προσέθεσε.

Παράλληλα ανταποκριτής του Ρόιτερς δήλωσε ότι σφοδρές μάχες ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο της Τρίπολης, με βαριές ανταλλαγές πυρών πολυβόλων μεταξύ των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και στρατιωτών που είναι πιστοί στον συνταγματάρχη Καντάφι.

"Σημειώνονται ανταλλαγές πυρών και είναι πολύ επικίνδυνα", δήλωσε επίσης στρατιώτης των αντικαθεστωτικών σε σημείο ελέγχου.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώνεται κοντά στο ξενοδοχείο Corinthia, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την κεντρική Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης.

Ανταποκριτής του Ρόιτερς που βρίσκεται στο ξενοδοχείο αυτό δήλωσε ότι οι αντικαθεστωτικοί που έχουν ανέβει στην οροφή του κτιρίου πυροβολούν εναντίον ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος που βρίσκονται σε κοντινά κτίρια και ότι οι αντικαθεστωτικοί που βρίσκονται μπροστά από το ξενοδοχείο χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά όπλα και αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες κατά των ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος.

Την ίδια στιγμή ανταποκριτής του Ρόιτερς δήλωσε επίσης ότι περισσότεροι από 30 άνδρες που πιστεύεται ότι είναι μαχητές πιστοί στον Καντάφι σκοτώθηκαν σε στρατόπεδο στην κεντρική Τρίπολη και τουλάχιστον δύο από αυτούς ήταν δεμένοι με πλαστικές χειροπέδες, το οποίο δείχνει ότι εκτελέστηκαν.

Ο ανταποκριτής σημείωσε ότι μέτρησε 30 πτώματα διάτρητα από σφαίρες στην περιοχή όπου σημειώθηκαν μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς.


«Διέφυγε ο Καντάφι» υποστηρίζει ο πρώην Νο 2 του καθεστώτος

Ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται είτε στη νότια Τρίπολη είτε έχει ήδη φύγει προς την έρημο, δήλωσε σήμερα από την Ρώμη, ο Άμπντελ Σαλάμ Τζαλούντ, το πρώην νούμερο δύο του καθεστώτος.

"Γύρω του υπάρχουν μόνο τέσσερα άτομα, υπάρχουν δύο πιθανότητες: είτε κρύβεται στο νότιο τμήμα της Τρίπολης, είτε έχει φύγει εδώ και κάποιο καιρό" ανέφερε ο Τζαλούντ, ο πρώην πρωθυπουργός του Καντάφι ο οποίος αποστάτησε προ ημερών

Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχει μέρος στα νότια της Τρίπολης "έως ότου οι δρόμοι να ανοίξουν πάλι και τότε να βγει, ίσως μεταμφιεσμένος σε γυναίκα ή σε κάτι άλλο για να φύγει" από την πρωτεύουσα, σημείωσε ο Τζαλούντ.

"Η δεύτερη πιθανότητα είναι ότι έχει ήδη φύγει εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα και βρίσκεται είτε στα σύνορα με την Αλγερία, είτε στη Σύρτη ή στη Σέμπχα και έπειτα θα διασχίσει την έρημο" πρόσθεσε.


Καντάφι: «Παλέψτε για τον εξαγνισμό της Λιβύης»

 Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να κάνουν πορεία στην Τρίπολη και να "εξαγνίσουν" την πρωτεύουσα από τους αντάρτες τους οποίους κατήγγειλε ως "αρουραίους, σταυροφόρους και απίστους".

Σε μια σύντομη ηχογραφημένη ομιλία του που μεταδόθηκε από φιλικά προς αυτόν τηλεοπτικά δίκτυα, ο Καντάφι κάλεσε όλες τις φυλές της Λιβύης να κάνουν πορεία και να εκδιώξουν αυτό που χαρακτήρισε ως ξένους πράκτορες από τη χώρα.

Λιβύη είναι για τον λιβυκό λαό και όχι για τους πράκτορες, ούτε για τον ιμπεριαλισμό, ούτε για τη Γαλλία, ούτε για τον Σαρκοζί, ούτε για την Ιταλία", τόνισε.

"Η Τρίπολη είναι για σας, και όχι για εκείνους οι οποίοι στηρίζονται στο ΝΑΤΟ", υπογράμμισε.
TAGS