current views are: 9

20 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση14:56

Η λύση Τραμπ στο μεταναστευτικό: Κλείστε με φράχτη τη Σαχάρα

Η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι μάλλον αγεωγράφητη

Δημοσίευση 14:56’

Η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι μάλλον αγεωγράφητη

Ο εκκεντρικός Αμερικανός πρόεδρος δείχνει να πιστεύει ότι η τεχνογνωσία του σχεδιαζόμενου φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό αξίζει να γίνει εξαγώγιμο προϊόν: πρότεινε στον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας να ανασχέσει τις προσφυγικές ροές χτίζοντας φράχτη στη Σαχάρα.

Το περιστατικό συνέβη στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Ισπανού ΥΠΕΞ Γιόζεπ Μπόρελ στην Ουάσιγκτον.

Ο Μπορέλ, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διηγήθηκε τη συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ αυτή την εβδομάδα στη Μαδρίτη, και επιβεβαίωσε την ιστορία στο BBC.

«Τα σύνορα με τη Σαχάρα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερα από ό,τι τα δικά μας σύνορα με το Μεξικό» εκτίμησε ο Τραμπ σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό.

Δεν είχε βέβαια δίκιο: το μήκος των συνόρων ΗΠΑ- Μεξικού ανέρχεται στα 3.145 χιλιόμετρα, ενώ το πλάτος της Σαχάρας ξεπερνά τα 4.800 χιλιόμετρα.

Εξάλλου η Ισπανία δεν έχει καμία δικαιοδοσία στη μεγαλύτερη έρημο του κόσμου, αν εξαιρέσει κανείς τα ισπανικά εδάφη της Μελίγιας και της Θεούτας, τα οποία προσελκύουν μετανάστες από πολλές αφρικανικές χώρες.

Ο Μπόρελ πάντως απέρριψε την πρόταση Τραμπ.


σχετικα αρθρα