current views are: 4

26 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση14:04

Τραμπ: Στο τραπέζι όλες οι επιλογές στη Βενεζουέλα

Ακόμα και η… συνάντηση με τον Νικολάς Μαδούρο

Δημοσίευση 14:04’

Ακόμα και η… συνάντηση με τον Νικολάς Μαδούρο

Ενώ κορυφώνεται η ανθρωπιστική κρίση στη Βενεζουέλα και όλες οι χώρες της Λατινικής Αμερικής βρίσκονται σε συναγερμό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, υπονοώντας ακόμα και πραξικόπημα ή μια στρατιωτική παρέμβαση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ είπε ότι «όλες οι επιλογές» βρίσκονται στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένων και των πιο «ισχυρών». «Και ξέρετε τι εννοώ με το ισχυρών», πρόσθεσε.

Προφανώς, με την τελευταία αποστροφή του λόγου του ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για μια στρατιωτική παρέμβαση σε βάρος της Βενεζουέλας ή ενός πραξικοπήματος.

Προς επίρρωση των λόγων του Τραμπ, αρκεί να θυμίσουμε την προειδοποίηση που απηύθυνε ο ίδιος την Τρίτη, ότι ο Μαδούρο «θα μπορούσε να ανατραπεί πολύ γρήγορα από τον στρατό, αν το αποφάσιζαν οι στρατιωτικοί». Νωρίτερα την ίδια ημέρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος τριών στενών συνεργατών του Μαδούρο και της συζύγου του, Σίλια Αντέλα Φλόρες.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Μαδούρο, ο Τραμπ απάντησε: «Αν είναι εδώ, αν θέλει να συναντηθούμε… δεν μου είχε περάσει από το μυαλό, δεν ήταν στο πρόγραμμα, αλλά αν μπορώ να βοηθήσω τον κόσμο, τότε για αυτό είμαι εδώ».


σχετικα αρθρα