current views are: 5

27 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση15:33

Αναστασιάδης: Θέλουμε βιώσιμη και λειτουργική λύση για το Κυπριακό

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Κύπρου από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ

Δημοσίευση 15:33’

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Κύπρου από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ

«O γγ του ΟΗΕ και η αποστολή των καλών του υπηρεσιών είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά» είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσφωνώντας νωρίτερα σήμερα την 73η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε τη σταθερή και πραγματική του προσήλωση, στην επίτευξη λύσης στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις «επί του πλαισίου των έξι σημείων που ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες έχει θέσει ως βάση για να προχωρήσουμε».

Ο Κύπριος Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι «μόνο μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, ευθυγραμμισμένη με την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ και τις καλύτερες πρακτικές δημοκρατικών κρατών των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για επίτευξη διαρκούς ειρήνης που θα επιτρέψει στην Κύπρο να προχωρήσει μπροστά και όλους τους Κύπριους να ζήσουν σε ένα κανονικό κράτος και να εργαστούν μαζί για την προοπτική και την ασφάλεια όλων».


σχετικα αρθρα