Ο απολογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες σε απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Χάιμπερ Πακτούνχβα αυξήθηκε στους 71, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος σήμερα. Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τις πλημμύρες την Πέμπτη στην περιοχή Κοχιστάν, περίπου 180 χλμ. βόρεια του Ισλαμαμπάντ. Οι βροχές των μουσώνων προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Κάντια, που παρέσυραν τουλάχιστον 30 σπίτια στο χωριό Γκαμπριγιάλ και πλημμύρισε δεκάδες άλλα με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εκτοπιστούν.

Ο Άντναν Χαν, εκπρόσωπος της επαρχιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, είπε σήμερα ότι κάτοικοι της περιοχής ανέσυραν 33 σορούς ενώ 38 άνθρωποι αγνοούνται. "Αυτοί οι αγνοούμενοι επίσης θεωρούνται πλέον νεκροί", είπε.

Σύμφωνα με τον Ιμτιάζ Χουσέιν, ανώτερο στέλεχος της αυτοδιοίκησης, οι διασώστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην απομακρυσμένη περιοχή διότι γέφυρες και δρόμοι είχαν καταστραφεί από τις πλημμύρες της περασμένης χρονιάς και δεν έχουν ανοικοδομηθεί ακόμα.

"Προσπαθούμε να μεταφέρουμε βοήθεια με στρατιωτικά ελικόπτερα στους εκτοπισμένους", ανέφερε.

Η περιοχή είχε πληγεί με σφοδρότητα από τις πλημμύρες του 2010, στις οποίες καλύφθηκε από νερό σχεδόν το εν πέμπτον της έκτασης του Πακιστάν, εκτοπίσθηκαν 18 εκατ. άνθρωποι και έχασαν τη ζωή τους πάνω από 2.000.