Το Παρίσι καταδίκασε σήμερα την επίθεση εναντίον του σκιτσογράφου Άλι Φερζάτ, ενώ η συριακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ψάχνει τους δράστες.
"Η Γαλλία καταδικάζει τη βίαιη και συγκλονιστική επίθεση εναντίον του σκιτσογράφου Άλι Φερζάτ, η δουλειά του οποίου έχει τον τελευταίο καιρό δυσαρεστήσει το συριακό καθεστώς. Δεν ωφελεί σε τίποτα να φιμώνεται αυτό το είδος της έκφρασης" δήλωσε ο Μπερνάρ Βαλερό, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Η Γαλλία είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ να σταματήσει χωρίς καθυστέρηση την καταστολή. Αυτό είναι το νόημα των προσπαθειών μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας" πρόσθεσε ο Βαλερό.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία της Συρίας ψάχνει τα άτομα που βρίσκονται πίσω από την επίθεση κατά του σκιτσογράφου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας SANA.

"Οι αρχές του συριακού υπουργείου Εσωτερικών ψάχνουν τους δράστες προκειμένου να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης" ανέφερε το πρακτορείο.

Τέσσερις ένοπλοι απήγαγαν και ξυλοκόπησαν τον 60χρονο Άλι Φερζάτ, με αποτέλεσμα να του σπάσουν δύο δάχτυλα στο αριστερό χέρι και να τον τραυματίσουν στο αριστερό του μάτι.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται οπαδοί του Άσαντ.