«Οι εποχές, κατά τις οποίες οι πρωθυπουργοί της Κροατίας πήγαιναν στο Βελιγράδι για να ζητήσουν συμβουλές και άδεια, ευτυχώς έχουν παρέλθει εδώ και πολύ καιρό», τόνισε η πρωθυπουργός της Κροατίας Γιάντρανκα Κόσορ, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς για τις δηλώσεις της κατά την επίσκεψή της στο Κόσοβο, την περασμένη Τετάρτη.
«Με αφορμή ορισμένα σχόλια που έγιναν χθες, πρέπει να πω ότι ορισμένοι πολιτικοί, τόσο στη Σερβία όσο και στην Κροατία, δυστυχώς δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι 20 χρόνια μετά την ανεξαρτητοποίηση της Κροατίας, ο κροατικός λαός και οι πρωθυπουργοί του δεν θα πάνε ποτέ ξανά στο Βελιγράδι να ζητήσουν συμβουλή ή άδεια για να κάνουν κάτι. Οι καιροί αυτοί, ευτυχώς, έχουν παρέλθει», ανέφερε η κ. Κόσορ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης άσκησε κριτική στην πρωθυπουργό της Κροατίας για τις δηλώσεις ότι «η Κροατία είναι η καλύτερη φίλη χώρα του Κοσόβου στη νοτιανατολική Ευρώπη».

«Όταν κάποιος έχει καλύτερη φίλη τη Γιάντρανκα Κόσορ δεν χρειάζεται εχθρούς», δήλωσε ο κ. Γέρεμιτς.