Ένας υπουργός του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, βασικού πολιτικού οργάνου των εξεγερμένων στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις τους περικυκλώνουν μια περιοχή της Τρίπολης όπου εκτιμάται ότι ενδέχεται να κρύβονται ο Μουάμαρ Καντάφι και άνθρωποι του περιβάλλοντός του, προσθέτοντας πως θα προσπαθήσουν να τους συλλάβουν.
"Η περιοχή όπου βρίσκεται τώρα είναι υπό πολιορκία", δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ο υπουργός Δικαιοσύνης Μοχάμεντ αλ Αλάγκι. "Οι αντάρτες παρακολουθούν την περιοχή και χειρίζονται το θέμα".

Ο Αλάγκι, δικηγόρος ο οποίος είπε ότι ήλθε στην Τρίπολη για τη δημιουργία της νέας "νόμιμης εξουσίας", αρνήθηκε να προσδιορίσει πού ακριβώς βρίσκεται ο Καντάφι.

Άλλοι αξιωματούχοι των εξεγερμένων δήλωσαν ότι ο Καντάφι έχει καταφύγει στην περιοχή Αμπού Σαλίμ, στο νότιο τμήμα της την πρωτεύουσας -- μια περιοχή όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις τις τελευταίες ημέρες.

Εξεγερμένοι δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι νόμιζαν πως είχαν εντοπίσει τον Καντάφι, αλλά οι πληροφορίες αυτές αποδείχθηκαν ανακριβείς.
TAGS