Οι διάφορες ομάδες των μαχητών των εξεγερμένων στην πρωτεύουσα της Λιβύης θα υπαχθούν σε μια ενιαία διοίκηση μετά από μια μεταβατική περίοδο και το σχηματισμό του νέου στρατού της χώρας, δήλωσε χθες ο στρατιωτικός επικεφαλής των αντικαθεστωτικών στην Τρίπολη, Άμπντελ Χακίμ Μπελχάτζ.
Ο Μπελχάτζ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη ότι οι δυνάμεις των εξεγερμένων, που τελούν πλέον υπό τις διαταγές ενός ενοποιημένου στρατιωτικού συμβουλίου, ετοιμάζουν μια στρατηγική για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο όλων των κρατικών θεσμών και των διπλωματικών αποστολών και την εξάλειψη των θυλάκων αντίστασης.

"Το στρατιωτικό συμβούλιο ανακοινώνει την πρόθεσή του να διαλύσει όλους τους σχηματισμούς των ανταρτών και τους συνενώσει στους (υπό διαμόρφωση νέους) κρατικούς θεσμούς", σημείωσε.

 Ο Μπελχάτζ πρόσθεσε ότι οι εξεγερμένοι επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να "εξαγνίσουν" την πρωτεύουσα από τους εναπομείναντες θύλακες πιστών στον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.

Αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι υπάρχει κίνδυνος πολυδιάσπασης των εξεγερμένων μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Καντάφι λόγω των φυλετικών και εδαφικών διαιρέσεών τους.
TAGS