current views are: 13

8 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση17:19

Κάρντιφ: Νεκροί από ανακοπή δύο δρομείς που τερμάτισαν σε μαραθώνιο

Οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν πως και οι δύο άνδρες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες αμέσως μετά την αδιαθεσία τους

Δημοσίευση 17:19’

Οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν πως και οι δύο άνδρες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες αμέσως μετά την αδιαθεσία τους

Ο Μπεν Μακντόναλντ και ο Ντιν Φλέτσερ, είναι οι δύο άνδρες που αμέσως μετά τον τερματισμό της κούρσας τους στο μαραθώνιο του Κάρντιφ κατέρρευσαν, ενώ λίγα λεπτά αργότερα πέθαναν από ανακοπή καρδιάς, με τρία λεπτά διαφορά, στο νοσοκομείο του Κάρντιφ.

Οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν πως και οι δύο άνδρες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες αμέσως μετά την αδιαθεσία τους προτού μεταφερθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κάρντιφ.

Ο επικεφαλής Ματ Νιούμαν δήλωσε πως «Όλοι στη διοργάνωση είμαστε συντετριμμένοι και δίνουμε προτεραιότητα στις οικογένειες που υποφέρουν. Είχαμε γιατρό και ιατρικό προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο, το οποίο έδωσε αμέσως τις πρώτες βοήθειες προκειμένου οι 2 άντρες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο».

Στη συνέχεια της δήλωσής του αναφέρει πως «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το 10μελες ιατρικό προσωπικό μας, το οποίο λειτούργησε με επαγγελματισμό».

Νωρίτερα φέτος, άλλος ένας άντρας πέθανε στο μαραθώνιο του Λονδίνου.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ζητούν να παρθούν περαιτέρω μέτρα ώστε να αποφευχθούν οι θάνατοι στους μαραθωνίους.

Σε απάντηση αυτών των σχολίων, ο κ.Νιούμαν κάνει λόγο για πλήρη ενημέρωση των δρομέων σχετικά με τους κινδύνους αλλά και τις απαιτήσεις των μαραθωνίων.


σχετικα αρθρα