current views are: 8

10 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση00:34

Βέλγιο: Το 55% των πολιτών θεωρούν πολύ επιεική τη διαχείριση των προσφύγων

Ωστόσο διαφωνούν με το ρατσιστικό λόγο Σαλβίνι και Όρμπαν.

Δημοσίευση 00:34’

Ωστόσο διαφωνούν με το ρατσιστικό λόγο Σαλβίνι και Όρμπαν.

Τα αποτελέσματα μίας δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία το 55% των Βέλγων θεωρούν πολύ επιεική τη διαχείριση των μεταναστών που περνούν από τη χώρα κατευθυνόμενοι προς τη Μεγάλη Βρετανία και επιθυμούν πιο αυστηρές λύσεις, με το 41% μάλιστα να εγκρίνουν τον εγκλεισμό των οικογενειών, προβάλλει σήμερα ο βελγικός Τύπος.

Η εφημερίδα Le Soir σημειώνει, στο κύριο άρθρο της, ότι οι Βέλγοι δεν ξεφεύγουν από το κίνημα που «βλέπει τον άλλο ως κίνδυνο» και ζητά την κράτησή του ή την απώθησή του έξω από τα σύνορα της χώρας.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είναι προφανές, πλέον, πως το μεταναστευτικό έχει γίνει η νούμερο ένα ανησυχία της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, διατυπώνοντας, ωστόσο, την άποψη ότι ο ρατσιστικός λόγος, όπως αυτός του Σαλβίνι ή του Όρμπαν θα πρέπει να καταπολεμηθεί από την πολιτική σφαίρα, πράγμα που απαιτεί μεγάλο θάρρος και λεπτούς χειρισμούς από πλευράς των μη λαϊκιστικών και μη εξτρεμιστικών κομμάτων. Και αυτό, καταλήγει, διότι θα πρέπει να διευθετήσουν τα προβλήματα χωρίς να τα διογκώσουν, αποφεύγοντας την απλουστευτική προσέγγιση και την εκμετάλλευση των μεταναστών για την εξασφάλιση ψήφων.


σχετικα αρθρα