current views are: 13

9 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση18:09

Απόρρητη έκθεση: Η καταπιεσμένη ερωτική ζωή του Χίτλερ

Καταπιεσμένος «ετεροφυλόφιλος, ομοφυλόφιλος και με σαδομαζοχιστικές τάσεις»

Δημοσίευση 18:09’

Καταπιεσμένος «ετεροφυλόφιλος, ομοφυλόφιλος και με σαδομαζοχιστικές τάσεις»

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη απόρρητης έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ του 1943, που παρουσιάζει τον Αδόλφο Χίτλερ ως καταπιεσμένο «ετεροφυλόφιλο και ομοφυλόφιλο με σαδομαζοχιστικές τάσεις».

Σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε για τον πρόεδρο Φράνκλιν Ρούζβελτ, ο Χίτλερ ελκόταν ερωτικά από τον υπαρχηγό του και αρχηγό SS, Ρούντολφ Ες, ο οποίος ήταν γνωστός μεταξύ των γκέι μελών του κόμματος  με το παρατσούκλι «Φρόιλαϊν Άννα» – ο Ες συχνά εμφανιζόταν σε χοροεσπερίδες ντυμένος με γυναικεία ρούχα.

Η έκθεση συντάχθηκε από τον ανθρωπολόγο Χένρι Φίλντ, επίλεκτο μέλος της ειδικής υπηρεσίας πληροφοριών του Λευκού Οίκου, στον οποίο είχε δοθεί η εντολή να συγκεντρώσει όσες πληροφορίες μπορούσε σχετικά με ανώτατους αξιωματούχους του ναζιστικού καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Χίτλερ. 

Στο «βιογραφικό σκίτσο» του Χίτλερ που προέκυψε,καλύπτονται τα πάντα, από την παιδική ηλικία και την εκπαίδευσή του έως τη διατροφή, την αγαπημένη μουσική και την «τεχνική ομιλίας» του.

Επιπλέον περιλαμβάνει μια ανάλυση για τη σεξουαλικότητα του Χίτλερ και παραθέτει στοιχεία από την εποχή που βρισκόταν στην Αυστρία και προσπαθούσε να γίνει ζωγράφος, στις αρχές της δεκαετίας του ΄20.

Ήταν γνωστό ότι εκείνη την εποχή, ο Χίτλερ έμενε σε πανσιόν «όπου οι ηλικιωμένοι άντρες έψαχναν νέους για ομοφυλοφιλικές απολαύσεις».

Ο Φίλντ στην έκθεσή του καταλήγει λέγοντας πως «αν και ο αληθινός Αδόλφος Χίτλερ είναι δύσκολο να αναλυθεί από τους ειδικούς, υπάρχουν ορισμένα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η σεξουαλική του κατάσταση είναι ανυπόφορη, έως και απελπιστική».


σχετικα αρθρα