current views are: 6

11 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση20:13

Μέι προς υπουργούς: Βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία για το Brexit

Οι Financial Times αποκαλύπτουν

Δημοσίευση 20:13’

Οι Financial Times αποκαλύπτουν

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενημέρωσε μέλη του υπουργικού της συμβουλίου σήμερα το βράδυ ότι μια ιστορική συμφωνία για το Brexit είναι κοντά, ανέφεραν οι Financial Times.

Οι υπουργοί που ενημερώθηκαν για τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ δήλωσαν ότι το ζήτημα της Ιρλανδίας, ακανθώδες θέμα των συνομιλιών, βρίσκεται κοντά σε διευθέτηση, τονίζει το δημοσίευμα.

Ένας αξιωματούχος, που συμμετέχει στενά στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, είπε ότι η Μέι δεν συγκαλεί ποτέ το υπουργικό συμβούλιο για να αναφέρει στους υπουργούς πρόσφατες εξελίξεις και ως εκ τούτου «έχω την αίσθηση ότι η συμφωνία πρακτικά έχει ολοκληρωθεί», τόνισε η πηγή στους FT.

 Και ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε την Τετάρτη ότι μια συμφωνία είναι εφικτή μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ανοιχτή» στην ιδέα μιας ζώνης ελευθέρου εμπορίου με το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο Μπαρνιέ.

Αναφερόμενος στα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας με την Ιρλανδία, είπε ότι η ΕΕ θέλει να διεξάγονται οι μεθοριακοί έλεγχοι «με όσο το δυνατόν λιγότερο παρεμβατικό τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters


σχετικα αρθρα