ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Ηχητικό επιβεβαιώνει ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στην Τουρκία

Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2018, 17:46 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2018, 18:26
Άγκυρα: Ηχητικό επιβεβαιώνει ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στην Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Πομπέο θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι τουρκικές αρχές έχουν στην κατοχή τους μια ηχογράφηση που καταδεικνύει ότι ο αγνοούμενος δημοσιογράφος από τη Σαουδική Αραβία Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ανέφεραν σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος και μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.

«Η τουρκική αστυνομία έχει μια ηχητική καταγραφή που δείχνει ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας» επισήμανε η πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Τούρκος αξιωματούχος σημείωσε από την πλευρά του ότι τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε έχουν κοινοποιηθεί σε άλλες χώρες μεταξύ αυτών τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν διαβιβαστεί σε όλες τις πλευρές με μεγάλη σαφήνεια» είπε η πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της συλλογής απτών αποδείξεων στο προξενείο».

Στέλνει τον Πομπέο στη Σ. Αραβία ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα στο Twitter πως μίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν σχετικά με τον αγνοούμενο Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι και στέλνει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για να συναντηθεί αμέσως με τον βασιλιά.

Ο Τραμπ είπε ακόμη πως ο Σαλμάν αρνήθηκε ότι «έχει οποιαδήποτε γνώση του τι μπορεί να έχει συμβεί» στον Κασόγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, και του είπε πως οι Σαουδάραβες εργάζονται στενά με την Τουρκία για την υπόθεση.

Ο Αμερικανος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πίσω από την εξαφάνιση να κρύβονται «αδίστακτοι δολοφόνοι».

«Μόλις μίλησα με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε γνώση του τι μπορεί να συμβεί "στον Σαουδάραβα πολίτη". Είπε ότι συνεργάζονται στενά με την Τουρκία για να βρουν απάντηση. Στέλνω αμέσως τον υπουργό Εξωτερικών να συναντηθεί με τον βασιλιά!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.