current views are: 8

16 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση11:05

Κόντε: Είμαστε υπερήφανοι για τον προϋπολογισμό μας

«Ο δρόμος της λιτότητας δεν μπορεί πλέον να ακολουθηθεί».

Δημοσίευση 11:05’

«Ο δρόμος της λιτότητας δεν μπορεί πλέον να ακολουθηθεί».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στη Γερουσία της Ρώμης ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρθηκε στο προσχέδιο προϋπολογισμού που η κυβέρνηση της Ρώμης κατέθεσε αργά χθες βράδυ στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε υπερήφανοι για τον προϋπολογισμό μας. Ο δρόμος της λιτότητας δεν μπορεί πλέον να ακολουθηθεί και εμείς επιδιώκουμε διάλογο χωρίς προκαταλήψεις», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του είναι από τους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τους κύριους χρηματοδότες της.

«Μια κοινωνία με ανισότητες όχι μόνον δεν μπορεί να είναι ηθικά αποδεκτή, αλλά προκαλεί και την κατάρρευση της ίδιας της οικονομίας», είπε ο Iταλός πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον Κόντε «η ιταλική κυβέρνησή θεωρεί αναγκαίο, η Ευρώπη αυτή να αλλάξει βηματισμό», διότι «πρέπει να είναι στραμμένη προς την κοινωνία των πολιτών».

Κατά την χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου, ο Τζουζέπε Κόντε δήλωσε, τέλος, ότι «ο προϋπολογισμός αυτός αποτελεί ένα συνολικό σχέδιο για την χώρα και την οικονομική πολιτική της -προς όφελος των Iταλών πολιτών-χωρίς να επηρεαστεί η δημοσιονομική ισορροπία».


σχετικα αρθρα