ΔΙΕΘΝΗ

Την Παρασκευή πιθανότατα η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων για τις Πρέσπες

Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου 2018, 14:31 / Ανανεώθηκε 18 Οκτωβρίου 2018, 15:54
Την Παρασκευή πιθανότατα η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων για τις Πρέσπες
Facebook Twitter Whatsapp

Ζάεφ: «Ας πούμε ναι στην ευκαιρία»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καθώς εντείνονται οι φανερές αλλά και υπόγειες πιέσεις στα Σκόπια για την εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 80 βουλευτών για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κάλεσε, σήμερα, μέσω Facebook τους βουλευτές να λάβουν τη σωστή απόφαση.

«Συνάδελφοι, ας πούμε ΝΑΙ στην προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας. Η Ιστορία μνημονεύει τις σωστές αποφάσεις» έγραψε ο Ζάεφ στο λογαριασμό του, την ίδια στιγμή που – σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γείτονος – η κρίσιμη ψηφοφορία θα διεξαχθεί πιθανότατα αύριο στην Βουλή της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με το MIA, η κρίσιμη συνεδρίαση θα είναι, πιθανότατα, η αυριανή, δηλαδή πριν την παρέλευση του ανώτατου ορίου των 10 ημερών από την έναρξη της συζήτησης, που προβλέπει το Σύνταγμα των Σκοπίων. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει είτε ότι ο Πρωθυπουργός Ζάεφ έχει εξασφαλίσει – κάτι που δεν προκύπτει πάντως από δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών – τις επιπλέον οκτώ ψήφους που χρειάζεται για την επίτευξη της πλειοψηφίας των «80», είτε έχει γίνει πλέον σαφές ότι οι προσπάθειες δεν απέδωσαν και, συνεπώς, δρομολογείται η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, πιθανότατα την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη αποχώρησαν οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE από την κοινοβουλευτική διαδικασία.