ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: O ISIS κρατά 700 ομήρους σε περιοχές της Συρίας που ελέγχουν οι ΗΠΑ

Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου 2018, 16:30 / Ανανεώθηκε 18 Οκτωβρίου 2018, 18:15
Πούτιν: O ISIS κρατά 700 ομήρους σε περιοχές της Συρίας που ελέγχουν οι ΗΠΑ
Photo: ΑΠΕ-EPA
Facebook Twitter Whatsapp

«Καταστροφική αποτυχία» των ΗΠΑ

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τις ΗΠΑ απειλούν να σκοτώσουν σχεδόν 700 ομήρους, ανάμεσά τους Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολίτες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τις αμερικανικές δυνάμεις για «καταστροφική» αποτυχία.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην περιοχή» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε ετήσιο συνέδριο στο Σότσι, όπως αναφέρει το Sputnik. «Βλέπουμε τώρα τι συμβαίνει στην αριστερή [ανατολική] όχθη του Ευφράτη [...] Η περιοχή αυτή βρίσκεται υπό την προστασία των Αμερικανών εταίρων μας, βασίζονται στις ένοπλες δυνάμεις των Κούρδων. Προφανώς όμως δεν ολοκλήρωσαν την επιχείρηση, μέλη του ISIS παρέμειναν σε αρκετούς οικισμούς» ανέφερε.

Ο Πούτιν δήλωσε στη συνέχεια ότι οι ισλαμιστές αντάρτες επέκτειναν πρόσφατα την παρουσία τους και κρατούν ως ομήρους 130 οικογένειες, δηλαδή σχεδόν 700 άτομα.

Οι τρομοκράτες «δίνουν τελεσίγραφα με συγκεκριμένες απαιτήσεις [...] και απειλούν να πυροβολούν δέκα άτομα την ημέρα» είπε, και πρόσθεσε ότι οι πρώτοι δέκα όμηροι σκοτώθηκαν πριν δύο ημέρες.

«Μεταξύ των ομήρων βρίσκονται κάποιοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι» προειδοποίησε ο Πούτιν σύμφωνα με το RT.

Και τόνισε πως «όλοι σιωπούν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Στρατιωτική και διπλωματική πηγή δήλωσε στο Ria Novosti ότι Δυτικοευρωπαίοι πολίτες και πολίτες άλλων χωρών κρατούνται όμηροι από το «Ισλαμικό Κράτος», στην περιοχή Χαντζίν στην επαρχία Ντείρ αλ Ζορ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του. Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, στις 13 Οκτωβρίου οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» επιτέθηκαν σε στρατόπεδο προσφύγων που βρίσκεται κοντά στην κατοικημένη περιοχή Ελ –Μπάχρα, όπου πήραν ως ομήρους 130 αραβικές οικογένειες.

Αφότου επιτέθηκε στις ΗΠΑ, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Δύση, και εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί η εχθρότητα προς τη Ρωσία που προκλήθηκε από «εσωτερικά» ζητήματα των ΗΠΑ.

Ανέφερε ότι έχει διαφορετικές απόψεις από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε όμως ότι η συνάντησή τους στη Φινλανδία ήταν γόνιμη.