current views are: 6

18 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση17:32

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ αποσύρεται από τη διάσκεψη των επενδυτών στο Ριάντ

Μετά τη συνάντησή του με Τραμπ και Πομπέο

Δημοσίευση 17:32’

Μετά τη συνάντησή του με Τραμπ και Πομπέο

Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν αποχώρησε από τη Διάσκεψη για το Μέλλον των Επενδύσεων στο Ριάντ μια βδομάδα αφού αντιμετώπισε τη δυσαρέσκεια για τα σχέδιά του να παρευρεθεί, παρά την εξαφάνιση του Τζαμάλ Χασόγκγι. 

Ο κ. Μνούτσιν σχεδίαζε να μιλήσει στη διάσκεψη κατά τη διάρκεια μιας ταραχής μεταξύ έξι χωρών, που διαρκεί εβδομάδες. Πολλά διευθυντικά στελέχη ακύρωσαν τα σχέδιά τους για συμμετοχή στη διάσκεψη, μαζί με υπουργούς από τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δεχόταν εκκλήσεις από στελέχη σχετικά με τη σοφία της συμμετοχής του, είχε προτρέψει τους πάντες να επικεντρωθούν στα γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ωστόσο, η πίεση για ακύρωση – η οποία περιελάβανε κλήσεις από τους Δημοκρατικούς – έγιναν εντονότερες την Πέμπτη και έτσι ο κ. Μνούτσιν αποφάσισε να αποσυρθεί. Το ταξίδι του στο Ριάντ ήταν αβέβαιο από την Πέμπτη το πρωί. Ο υπουργός, μετά από κοινή πρωτοβουλία των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και άλλων χωρών του Κόλπου, σχεδίαζε να επισκεφθεί το Κέντρο χρηματοδότησης και στόχευσης της τρομοκρατίας.

Η απόφαση λήφθηκε αφού ο κ. Μνούτσιν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Μάικ Πομπέο στον Λευκό Οίκο, την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργού. Οι τρεις άνδρες αποφάσισαν ότι η απόσυρση ήταν η καταλληλότερη κίνηση. 

Πηγή: NYT


σχετικα αρθρα