Τουλάχιστον 18, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και, 20 με το Ρόιτερς, είναι οι νεκροί από τον κυκλώνα Αϊρίν στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ενώ περί τα πέντε εκατομμύρια σπίτια και γραφεία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Παρότι ο κυκλώνας δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στο κέντρο του Μανχάταν, η ζωή των κατοίκων στα περίχωρα έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα, τόσο εξαιτίας του κομμένου ρεύματος, όσο και των πλημμυρών και των εκατοντάδων δέντρων που έχουν πέσει στους δρόμους.

Ενώ η ανατολική ακτή προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως "Πολλοί Αμερικάνοι εξακολουθούν να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φως, ή να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες".

Τα 8.5 εκατομμύρια Νεοϋορκέζων που δεν είναι συνηθισμένα σε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα, ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας, καθώς δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν θα αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα.

Το κόστος της καταστροφής που έφερε ο κυκλώνας στην ανατολική ακτή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι δήλωσε στο NBC, πως υπολογίζει ότι θα χρειαστούν "δισεκατομμύρια δολάρια" για την αποκατάσταση των υλικών καταστροφών.

Παρά τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών σε ορισμένες περιοχές, η αγορά θα λειτουργήσει, ακόμη και εάν υπάρχει περιορισμένη κίνηση, καθώς και η Γουόλ Στριτ και το χρηματιστήριο.

Η φετινή χρονιά επεφύλασσε τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα στην ιστορία των ΗΠΑ, και σε, τουλάχιστον 35 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέρχονται, έως τώρα, οι υλικές ζημιές από τις πλημμύρες, τους καύσωνες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τη χώρα.

Το επίφοβο, μετά τον κυκλώνα Αίριν για τους ειδικούς είναι η τροπική καταιγίδα Χοσέ, που φαίνεται πως προετοιμάζεται κοντά στις Βερμούδες.