current views are: 10

23 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση06:49

Συνάντηση Γκουτέρες – Πομπέο στην Ουάσινγκτον

Δεν διευκρινίστηκε γύρω από ποια ζητήματα θα περιστραφούν οι συζητήσεις τους.

Δημοσίευση 06:49’

Δεν διευκρινίστηκε γύρω από ποια ζητήματα θα περιστραφούν οι συζητήσεις τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πρόκειται να συναντηθεί με τον Aμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο Γκουτέρες θα έχει συναντήσεις στην Ουάσινγκτον, αρχικά με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ και το απόγευμα με τον Πομπέο, ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Φαρχάν Χακ.

Ο Χακ δεν διευκρίνισε γύρω από ποια ζητήματα θα περιστραφούν οι συζητήσεις του Γκουτέρες με τους αξιωματούχους, ή με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Δεν ξεκαθάρισε ούτε το ποιοι είναι οι υπόλοιποι αξιωματούχοι.

Ο Πομπέο συναντήθηκε πρόσφατα με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας δεύτερης συνάντησης κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνάντηση θα γίνει εξάλλου την ώρα που πολλές χώρες σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ασκούν έντονη πίεση ώστε η Σαουδική Αραβία να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα γύρω από τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Γκουτέρες τόνισε μετά την επιβεβαίωση του Ριάντ πως ο Κασόγκι σκοτώθηκε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο τη 2α Οκτωβρίου πως είναι «ταραγμένος και προβληματισμένος» για τον θάνατο του Κασόγκι και απαίτησε να διενεργηθεί «άμεση, εμπεριστατωμένη και διαφανής» έρευνα για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ


σχετικα αρθρα