ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Σουηδός τουρκικής καταγωγής συνελήφθη για σύνδεση με το PKK

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2018, 09:17 / Ανανεώθηκε 24 Οκτωβρίου 2018, 09:17
Τουρκία: Σουηδός τουρκικής καταγωγής συνελήφθη για σύνδεση με το PKK
Facebook Twitter Whatsapp

Θεωρούν ότι ο άνδρας ταξίδεψε στη χώρα για να συναντηθεί με ανθρώπους που συνδέονται με την κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν.

Οι αρχές συνέλαβαν στη Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά) έναν 46χρονο Σουηδό πολίτη τουρκικής καταγωγής, που βαρύνουν υποψίες για σχέσεις με την εκτός νόμου κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η τουρκική αστυνομία και η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών θεωρούν ότι ο άνδρας ταξίδεψε στην Τουρκία για να συναντηθεί με ανθρώπους που συνδέονται με το PKK και οργάνωνε συναντήσεις και άλλες δραστηριότητες μελών της οργάνωσης στη Σουηδία.

Το PKK, που η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση, διεξάγει ανταρτοπόλεμο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας από το 1984. Η βία σε αυτές τις περιοχές, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, σταδιακά αναζωπυρώθηκε μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός το 2015. Τους τελευταίους μήνες, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον κρησφύγετων ανταρτών στα όρη Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Άγκυρα έχει απειλήσει επανειλημμένα να εξαπολύσει επίσης χερσαίες επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ