current views are: 9

25 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση08:28

Στην Τουρκία ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας

Βελτιώνονται οι σχέσεις Βερολίνου – Άγκυρας.

Δημοσίευση 08:28’

Βελτιώνονται οι σχέσεις Βερολίνου – Άγκυρας.

Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία αρχίζει σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών αρχίζουν να βελτιώνονται έπειτα από μια περίοδο κρίσης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Άλτμαϊερ πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, καθώς και με τους υπουργούς Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Ένα θέμα που είναι πιθανό να προκύψει είναι η στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα. Μαζί με τον Άλτμαϊερ ταξιδεύει μια μεγάλη αντιπροσωπεία.

Ο Γερμανός υπουργός θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται έπειτα από μια μακρά δύσκολη περίοδο στις σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας, οι οποίες φαίνεται ότι βρίσκονται σε διαδικασία εξομάλυνσης μετά την επίσκεψη στο Βερολίνο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον προηγούμενο μήνα.

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι δύο χώρες ξεκινούν τις διαβουλεύσεις έπειτα από «μια περίοδο έντασης στις σχέσεις μας».

«Έχουν γίνει θετικά βήματα σε πολλούς τομείς από την αμυντική βιομηχανία ως το εμπόριο», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Για την Τουρκία, που διέρχεται οικονομική κρίση, η επίσκεψη Άλτμαϊερ είναι μια σημαντική ευκαιρία να προσελκύσει νέες επενδύσεις από γερμανικές εταιρείες.

Πηγές: ΑΠΕ, DPA


σχετικα αρθρα