Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στο Κόσοβο αναβλήθηκε για αύριο, Τρίτη, λόγω προβλημάτων στη Νέα Υόρκη, που προκάλεσε ο κυκλώνας Αϊρίν. Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αλλά μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας, μετατέθηκε για αύριο.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα εξεταστεί η τριμηνιαία έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν για την κατάσταση στο Κόσοβο και αναμένεται να δοθεί έμφαση στην τελευταία κρίση στο βόρειο τμήμα του Κόσοβου.

Η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ αφορά την περίοδο έως τις 15 Ιουλίου, δηλαδή δεν γίνεται αναφορά στην πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στο βόρειο Κόσοβο, αλλά τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ενημερώσει για την κατάσταση ο εκτελών χρέη επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ (UNMIK), Αφγανός διπλωμάτης Φαρίντ Ζαρίφ.

Ο επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας, υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς δήλωσε ότι αναμένεται μια ιδιαίτερα δύσκολη συνεδρίαση, με δεδομένες τις διαφορετικές θέσεις των χωρών-μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την καταδίκη της μονομερούς χρήσης βίας στο βόρειο Κόσοβο.

Στη συνεδρίαση θα παραστεί και ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι.
TAGS