current views are: 14

26 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση09:53

Ο Ερντογάν καλεί τη Σαουδική Αραβία να αποκαλύψει ποιος σκότωσε τον Κασόγκι και πού είναι το πτώμα του

Έχουν συλληφθεί 18 ύποπτοι.

Δημοσίευση 09:53’

Έχουν συλληφθεί 18 ύποπτοι.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η δολοφονία του Κασόγκι έφερε στο φως της δημοσιότητας σε μεγάλο βαθμό την δράση της αστυνομίας, των υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά και την έρευνα της δικαιοσύνης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να αποκαλύψει που βρίσκεται το πτώμα του, ενώ τόνισε ότι οι 18 ύποπτοι που έχουν συλληφθεί, γνωρίζουν ποιος σκότωσε τον Κασόγκι.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε η Σαουδική Αραβία είναι αναγκαίο να αποκαλύψει ποιος ήταν ο τοπικός συνεργάτης, ενώ ο ίδιος ρώτησε ποιος έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Κασόγκι.

Επίσης, δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν στα χέρια τους περισσότερα έγγραφα και πληροφορίες, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη βιασύνης.

Παράλληλα, ο Ερντογάν αναρωτήθηκε ποιος έστειλε την ομάδα των 15 ατόμων στην Τουρκία, ενώ τόνισε πως είπε στον Σαουδάραβα πρίγκιπα του θρόνου ότι η σύλληψη των 18 υπόπτων, αποτελεί σημαντική ένδειξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μιλώντας σε επαρχιακά μέλη του κόμματος (AKP) στο κοινοβούλιο ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας επρόκειτο να συναντηθεί με τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή.


σχετικα αρθρα