current views are: 5

30 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση05:38

CDU: Εκλογή του επόμενου προέδρου απευθείας από τη βάση ζητούν δύο υποψήφιοι

Ο επιχειρηματίας Αντρέας Ρίτσενχοφ και ο καθηγητής Ματίας Χερντέγκεν.

Δημοσίευση 05:38’

Ο επιχειρηματίας Αντρέας Ρίτσενχοφ και ο καθηγητής Ματίας Χερντέγκεν.

Απευθείας εκλογή του επόμενου προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) από την βάση των μελών του ζητούν δύο από τους λιγότερο γνωστούς υποψηφίους για το αξίωμα.

Ο επιχειρηματίας Αντρέας Ρίτσενχοφ, ο οποίος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του πολύ πριν η κ. Μέρκελ δηλώσει την πρόθεσή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια, τόνισε στην εφημερίδα Bild ότι η εκλογή δεν θα πρέπει να γίνει από τους συνέδρους, αλλά από την βάση, από τα μέλη του κόμματος. «Η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ θέλει μια νέα κουλτούρα συζήτησης στο κόμμα. Το εννοεί πραγματικά; Τότε οι υποψήφιοι να σταθούν ενώπιον των μελών του CDU και να συζητήσουν τα προβλήματά των πολιτών. Στο τέλος, ζητώ την άμεση εκλογή από τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Ρίτσενχοφ στην εφημερίδα.

Ταυτόσημη άποψη εξέφρασε και ένας δεύτερος υποψήφιος, ο καθηγητής Ματίας Χερντέγκεν, ο οποίος δήλωσε επίσης στην Bild ότι μια απευθείας εκλογή θα έδινε φωνή στα μέλη του κόμματος, ενώ η συζήτηση θα επέστρεφε στην ουσία των θεμάτων.

Στο μεταξύ η υπουργός άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα προκειμένου να διαδεχθεί την κυρία Μέρκελ στο κόμμα και σημείωσε ότι η ίδια θα είναι προσηλωμένη σε όποιον και αν εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος.


σχετικα αρθρα