Δύο δημοσιογράφοι της ρωσικής εφημερίδας «Kosmomolskaia Pravda» κατόρθωσαν να έρθουν σε επαφή με τους πέντε Σέρβους που κρατούνται αιχμάλωτοι από αντάρτες στη Λιβύη, οι οποίοι τους θεωρούν ελεύθερους σκοπευτές των δυνάμεων του Καντάφι.

Οι δημοσιογράφοι δήλωσαν ότι οι πέντε Σέρβοι, Ζόραν Νίκολιτς και Νεντέλικο Μιλάνοβιτς από το Λαζάρεβατς, Μίλοραντ Γιούνιτς από τη Λόζνιτσα, Μίλιτς Μαρτίνοβιτς από το Αραντζέλοβατς και Βόισλαβ Νιτσιφόροβιτς από το Βελιγράδι κρατούνται σε αυτοσχέδια φυλακή στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, κοιμούνται στο πάτωμα και ότι οι αντάρτες τους φέρονται καλά και τους παρέχουν τροφή. Η εφημερίδα δημοσίευσε επίσης φωτογραφία των αιχμαλώτων.

Οι δημοσιογράφοι εντόπισαν τους κρατούμενους, όταν πήγαν στο αεροδρόμιο για να πάρουν συνέντευξη από τον ηγέτη των ανταρτών.

Οι Σέρβοι είπαν ότι έφθασαν στη Λιβύη στις 12 Αυγούστου για να εργαστούν σε μία μεικτή εταιρεία σερβικών και λιβυκών συμφερόντων, που επιδιορθώνει οδικούς άξονες και ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις για πολύ καλούς μισθούς.

Ανέφεραν ότι συνελήφθησαν αρχικά σε ένα σημείο ελέγχου, όταν μία ομάδα ενόπλων είδε τα διαβατήριά τους και τους κατηγόρησε ότι βοηθούν τον Καντάφι, αλλά διέφυγαν και κρύβονταν σε διάφορα σπίτια στην Τρίπολη.

Στη συνέχεια, πλήρωσαν έναν οδηγό ταξί να τους μεταφέρει στην πρεσβεία της Σερβίας, αλλά συνελήφθησαν ξανά και οι αντάρτες τους θεωρούν ελεύθερους σκοπευτές.

Οι αντάρτες τους ενημέρωσαν ότι θα τους μεταφέρουν σύντομα στην πόλη Αλ Ζιντάν στα δυτικά της χώρας και ότι θα τους απελευθερώσουν αν αποδειχθεί ότι έχουν δίκιο.
TAGS