Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει σήμερα πως επέλεξε τον οικονομολόγο του πανεπιστημίου Πρίνστον Άλαν Κρούγκερ για τη θέση του κορυφαίου οικονομολόγου του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ο Κρούγκερ θα διαδεχθεί τον Όσταν Γκούλσμπι στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων.

Η απόφαση ανακοινώνεται καθώς ο Ομπάμα ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα πακέτο μέτρων για την απασχόληση σε ομιλία του που έχει προγραμματίσει να εκφωνήσει λίγο μετά την Ημέρα της Εργασίας που γιορτάζεται στις ΗΠΑ στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο Γκούλσμπι, ο οποίος ήταν για καιρό σύμβουλος του Ομπάμα, αποχώρησε από την κυβέρνηση νωρίτερα αυτό το μήνα για να επιστρέψει στη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Η αποχώρησή του θεωρήθηκε πλήγμα για το Λευκό Οίκο.

Ο Κρούγκερ είχε υπηρετήσει στην κυβέρνηση Ομπάμα ως οικονομολόγος του υπουργείου Οικονομικών, αλλά άφησε τη θέση αυτή το περασμένο φθινόπωρο για να επιστρέψει στο Πρίνστον.

Ο διορισμός του απαιτεί επικύρωση από τη Γερουσία, όμως ο Κρούγκερ έχει πλεονέκτημα επειδή έχει ήδη υπηρετήσει στην κυβέρνηση.