Στο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ - μόλις 20%- έπεσε η υποστήριξη των Σλοβένων πολιτών στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπορούτ Παχόρ τον Αύγουστο, σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης, που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η οικονομική εφημερίδα Ντέλο της Λιουμπλιάνας. Βάσει των αποτελεσμάτων της ίδιας δημοσκόπησης, το 77% των πολιτών τάσσεται κατά της κυβέρνησης Παχόρ, ενώ οι Δημοκράτες (SDS), που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, αύξησαν το προβάδισμά τους έναντι των κυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών (SD).

Συγκεκριμένα, ενώ το SD έχασε άλλες τρεις μονάδες στο ποσοστό υποστήριξής του μεταξύ των πολιτών, που διαμορφώθηκε στο 15%, το SDS κέρδισε δύο, με αποτέλεσμα να προηγείται στις προτιμήσεις των κομμάτων με 27%.

Τον περασμένο μήνα, ωστόσο, το μεγαλύτερο κόμμα της σλοβενικής αντιπολίτευσης είχε δει το ποσοστό του, που είχε εκτοξευθεί στο 32% τον Ιούνιο, να καταποντίζεται κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες. Τον Ιούλιο, η διαφορά μεταξύ SD και SDS ήταν επτά μονάδες, ενώ τον Ιούνιο ήταν 17!

Τα δύο μεγαλύτερα κόμμα στη σλοβενική πολιτική σκηνή ακολουθούνται από το εθνικό κόμμα SNS με 7%, το Κόμμα Συνταξιούχων (DeSUS) με 6% και το συνασπισμό Φιλελευθέρων Δημοκρατών (LDS) με 5%.