Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κηρύξει εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία λόγω της εξακολούθησης της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων στη χώρα από το καθεστώς, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

Υπάρχει μια πολιτική συναίνεση για ένα ευρωπαϊκό εμπάργκο στις εισαγωγές συριακών πετρελαϊκών προϊόντων", δήλωσε ένας από τους διπλωμάτες αυτούς μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, μετά από μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων της ΕΕ σχετικά με το θέμα αυτό στις Βρυξέλλες.

Αυτή η σύνοδος των ειδικών δεν έδειξε να υπάρχει "καμία αντίρρηση" από καμία από τις 27 χώρες σε ένα τέτοιο πετρελαϊκό εμπάργκο, δήλωσε ένας άλλος ευρωπαίος διπλωμάτης.

Η απόφαση θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ έως το τέλος της εβδομάδας μετά την επικύρωση της, από τις κυβερνήσεις των 27 ευρωπαϊκών χωρών.

Η Ευρώπη αγοράζει το 95% του πετρελαίου που εξάγεται από τη Συρία, και αυτό αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο έως το ένα τρίτο των εσόδων της χώρας.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται εξάλλου μεταξύ των Ευρωπαίων, για την ανάγκη ή όχι ενός συμπληρωματικού εμπάργκο στις επενδύσεις στον συριακό πετρελαϊκό τομέα.
TAGS