current views are: 5

4 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση16:24

ΠΓΔΜ: Την Τρίτη εξετάζεται η πρόταση Ζάεφ για αποπομπή Γκρούεφσκι

Ενόψει της φυλάκισής του

Δημοσίευση 16:24’

Ενόψει της φυλάκισής του

Την Τρίτη θα εξεταστεί από την  Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής της ΠΓΔΜ η πρόταση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για αποπομπή από το Κοινοβούλιο του εθνικιστή Νίκολα Γκρούεφσκι, πρώην πρωθυπουργούκαι νυν βουλευτή του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE.

Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο ΜΙΑ, το οποίο αναφέρει επίσης ότι το αίτημα του Γκρούεφσκι για αναβολή της ποινής φυλάκισης απορρίφθηκε.

Ο Γκρούεφσκι καλείται να παρουσιαστεί στη φυλακή στις 8 Νοεμβρίου, προκειμένου να εκτίσει ποινή δύο ετών για την υπόθεση αγοράς πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος, αξίας 600.000 ευρώ από το δημόσιο της ΠΓΔΜ, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

Νέο πλήγμα για το VMRO, το οποίο αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, ήρθε την 1η Νοεμβρίου, όταν τo Πρωτοδικείο Σκοπίων διέταξε την προσωρινή δέσμευση 69 ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του κόμματος για παράνομη χρηματοδότηση του VMRO την περίοδο 2009-2015, επί πρωθυπουργίας Γκρούεσφκι.

Το VMRO αντέδρασε κατηγορώντας την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για κατάχρηση των θεσμών της δικαιοσύνης,  λίγους μόλις μήνες πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.


σχετικα αρθρα