current views are: 7

5 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση20:52

Υπ. Άμυνας ΠΓΔΜ: Να μην ακούγεται το «Μακεδονία ξακουστή» στις παρελάσεις (Βίντεο)

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ εκθείασε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσίευση 20:52’

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ εκθείασε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Να μπει τέλος στη χρησιμοποίηση του τραγουδιού «Μακεδονία ξακουστή» στις παρελάσεις ζητά από την Αθήνα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, και υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Στον απόηχο της αποβολής μαθητών στο Γέρακα, που τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» και αποβλήθηκαν, η Ραντμίλα Σεκερίνσκα δήλωσε σύμφωνα με το Star πως τέτοια συνθήματα δεν κινούνται στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, μιλώντας για «δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια».

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ εκθείασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

«Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όσο κι εμείς, πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ. Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη ‘’Μακεδονία’’ η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία» είπε.

«Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία» ανέφερε η κ. Σεκερίνσκα.

Δείτε το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα


σχετικα αρθρα