current views are: 12

9 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση05:46

Ένας Έλληνας ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στο μπαρ στην Καλιφόρνια – Βίντεο

Τι δήλωσε η μητέρα του

Δημοσίευση 05:46’

Τι δήλωσε η μητέρα του

Έλληνας ήταν ένα από τα θύματα που σκοτώθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε μπαρ στην Καλιφόρνια, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους. Το όνομά του Τηλέμαχος Ορφανός, στον οποίο η μοίρα έπαιξε περίεργο παιχνίδι, ενώ η μητέρα του Σούζαν στέλνει μήνυμα:« Δεν θέλω προσευχές, θέλω τον έλεγχο των όπλων». 

Η Σούζαν δήλωσε ότι ο γιος της, ο Τηλέμαχος Ορφανός, επέζησε της μαζικής δολοφονίας πέρυσι στο Λας Βέγκας, αλλά έχασε τη ζωή του προχθές στην Καλιφόρνια.

«Ο γιος μου ήταν στο Λας Βέγκας με πολλούς φίλους του και επέστρεψε στο σπίτι τότε. Δεν ήρθε το σπίτι χτες τη νύχτα και δεν θέλω προσευχές, δεν θέλω σκέψεις, θέλω τον έλεγχο των όπλων και ελπίζω στον Θεό. Κανείς δεν μου στέλνει πια προσευχές, θέλω τον έλεγχο των όπλων, δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα όπλα»,  είπε. 

 

 

Παρασημοφορημένος πεζοναύτης ο δράστης του μακελειού 

 ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε στο μπαρ ήταν παρασημοφορημένος πολυβολητής του σώματος των Πεζοναυτών που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, αλλά είχε πολλές δοσοληψίες με την αστυνομία το τελευταίο διάστημα.

Ο Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, 28 ετών, ζούσε στο Νιούμπερι Παρκ, ένα προάστιο με κομψά μπάνγκαλοους και φροντισμένους κήπους, περίπου 6,5 χιλιόμετρα από το Borderline Bar & Grill όπου σημειώθηκε το μακελειό το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Λονγκ εντάχθηκε στους Πεζοναύτες το 2008 και αποστρατεύτηκε το 2013 με τον βαθμό του υποδεκανέα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του σώματος Τζόζεφ Μπάτεφιλντ. Υπηρέτησε για επτά μήνες στο Αφγανιστάν στα τέλη του 2010 και είχε τιμηθεί πολλές φορές με αριστεία και παράσημα.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές με τι ασχολήθηκε ο Λονγκ αφού αποχώρησε από τον στρατό.


σχετικα αρθρα