Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς εκτίμησε ότι ορισμένες θέσεις που διατυπώθηκαν από την πρωθυπουργό της Κροατίας Γιάντρανκα Κόσορ και το Σέρβο υπουργό Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς είναι «απολύτως απαράδεκτες», ότι οι σχέσεις Σερβίας-Κροατίας είναι εξαιρετικά σημαντικές, ότι είναι αναγκαία η αποκατάσταση του διαλόγου και ότι δεν πρέπει να διαταράσσονται από απερίσκεπτες δηλώσεις. Στη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στην Πράγα, ο κ. Τάντιτς, κληθείς να σχολιάσει τη νέα ψύχρανση των σχέσεων Ζάγκρεμπ - Βελιγραδίου, ανέφερε ότι οι δηλώσεις της κ. Κόσορ και του κ. Γέρεμιτς είναι «απολύτως απαράδεκτες».

«Οι σχέσεις Σερβίας και Κροατίας είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα στη νοτιανατολική Ευρώπη. Πρέπει να επιστρέψουμε στο διάλογο, πρέπει να επιλύσουμε συγκεκριμένα προβλήματα και να οικοδομήσουμε όσο το δυνατόν στενότερη φιλία μεταξύ του σερβικού και του κροατικού λαού, μεταξύ της Σερβίας και της Κροατίας», υπογράμμισε.
Ο κ. Τάντιτς πρόσθεσε ότι μαζί με τον πρόεδρο της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς έχουν κάνει μεγάλα βήματα, ώστε οι σχέσεις των δύο χωρών να αναβαθμιστούν στο υψηλότατο επίπεδο και ότι αυτό πρέπει να συνεχιστεί.