current views are: 7

10 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση15:22

Επική πλημμύρα στην αρχαία Πέτρα της Ιορδανίας

Οι επισκέπτες της αρχαία πόλης αναζήτησαν καταφύγιο στα υψώματα για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά που στοίχισαν ήδη τη ζωή σε 11 ανθρώπους
 

Δημοσίευση 15:22’

Οι επισκέπτες της αρχαία πόλης αναζήτησαν καταφύγιο στα υψώματα για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά που στοίχισαν ήδη τη ζωή σε 11 ανθρώπους
 

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας στην Ιορδανία, όταν το ορμητικά νερά πλημμύρισαν ξαφνικά τα πάντα υποχρεώνοντας τους επισκέπτες να εγκαταλείψουν μαζικά το σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι πρώτα ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και στη συνέχεια ένας χείμαρρος λάσπης ξεχύθηκε από το πουθενά τρέποντας τους πάντες σε φυγή. Ηλικιωμένοι επισκέπτες και τουρίστες με μικρά παιδιά παγιδεύτηκαν στις άκρες του χειμάρρου ενώ ντόπιοι πάνω σε άλογα έδιναν οδηγίες στους τουρίστες να απομακρυνθούν.

Ένας αμερικανός επισκέπτης δήλωσε στη Mirror: Στα 15 χρόνια που έχω περπατήσει όλα τα φαράγγια των νοτιοδυτικών Η.Π.Α. δεν έχω ξαναδεί τόσο ξαφνική πλημμύρα (flash flood).

Οι βροχές και οι πλημμύρες έχουν στοιχίσει τις τελευταίες ημέρες τις ζωές τουλάχιστον 11 ανθρώπων στην Ιορδανία ενώ οδήγησαν και στην αναγκαστική απομάκρυνση από την Πέτρα περισσότερων από 3.700 τουριστών.

Η Πέτρα, η οποία θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου δέχεται εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο. Η αρχή του χειμώνα θεωρείται εποχή για να την επισκεφτεί κανείς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι.

 


σχετικα αρθρα